Written Work

I write only for The Fishing & Food Industry Weekly.   In addition, please look at my study achievements.
[1]
鈴木千賀
「我が国の水産政策について・松里壽彦氏との対話を通して考える」
『水産週報』, 1870, 水産社, pp24-25, 2014
[2]
鈴木千賀
「赤潮と規制⑨」
『水産週報』, 1869, 水産社, pp26-27, 2014
[3]
鈴木千賀,矢持進
「大阪湾の生態系研究四〇年を踏まえて今思うこと」
『水産週報』, 1868, 水産社, pp25-26, 2014
[4]
鈴木千賀
「赤潮と規制⑧」
『水産週報』, 1867, 水産社, pp22-23, 2014
[5]
鈴木千賀
「赤潮と規制⑦」
『水産週報』, 1866, 水産社, pp30-31, 2014
[6]
鈴木千賀
「赤潮と規制⑥」
『水産週報』, 1865, 水産社, pp12-13, 2014
[7]
鈴木千賀
「赤潮と規制⑤」
『水産週報』, 1864, 水産社, pp24-25, 2014
[8]
鈴木千賀
「赤潮と規制④」
『水産週報』, 1863, 水産社, pp30-31, 2014
[9]
鈴木千賀
「赤潮と規制③」
『水産週報』, 1862, 水産社, pp25-26, 2014
[10]
鈴木千賀, Md Abdus Salam
「アクアポニックスの未来」
『水産週報』, 1861, 水産社, pp30-31, 2014
Lectures (from one to three hours in length) can be requested in the following subject areas:
[1] 『異常増殖する「藻」への挑戦』(Japanese)
[2] 『水産土木分野における藻類研究』(Japanese)
[3] 『海の森の役割と有効利用』(Japanese)
[4] 『赤潮指標を用いた閉鎖性海域における赤潮の動態と水質総量規との関係』
   (Japanese)
[5] 『水質総量規制指定海域における水質総量規制効果の検証』(Japanese)
[6]『赤潮指標を用いた環境計測』(Japanese)
[7] 『名古屋の水環境』(Japanese)
[8] 『海洋開発と海洋資源の自動車燃料への応用』(Japanese)
[9] 『環境学と海洋におけるエネルギー』(Japanese)
[10] 『海洋生物の多様性を守るために - 赤潮の話 -』(Japanese)
[11] 『安全・安心な食べ物と生物多様性』(Japanese)
[12] 『魚類型機械生物と魚類の遊泳行動』(Japanese)
[13] 『海洋の科学・技術・政策と海洋教育』(Japanese)
[14] 『海洋環境政策と科学技術の融合』(Japanese)
Previous lecture recipients have included:Nagoya-city, Owariasahi-city, Ichinomiya-city, Nagoya University, Tokai University, Chubu University, The Institution of Professional Engineers, Japan (headquarters fisheries sectional meeting, Chubu, Aichi,Kansai), NPO Corporation Future Energy, and an environmental counselor (individual).
Please direct all inquiries concerning the SUZUKI Chika Laboratory (such as study inquiries, collaborative investigation requests, and lecture or writing requests) to the following e-mail address:
suzuki#sti.kyushu-u.ac.jp
(# please send them to convert to @.)
Dr. Toshihiko Matsusato (former Chief Director of FRA) is a SUZUKI Chika Laboratory consultant.
I only accept inquiries relating to the administration of the laboratory.
In addition, for information about the purchase of Chika Suzuki’s serialized publication, The Fishing & Food Industry Weekly, please refer directly to SUISAN SYA Co., Ltd.

SUISAN SYA Co., Ltd.
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Telephone: 03-3353-8221   FAX: 03-3353-8225
e-Mail: suisan#yc4.so-net.ne.jp(# please send them to convert to @.)